Snelkeuze Menu:

STAP1: Maak je groenten anders klaar

Onze groenten worden vers en voorgesneden geleverd. Wel raden wij aan om deze met water naspoelen. 

Bak of wok je groenten

  • Gebruik een koekenpan of een wokpan om je groenten te bakken.
 
  • Vul de pan met 10ml olijfolie en laat deze op middelhoog vuur verhitten voor 40 seconde.

 

  • Leg de groenten in de pan en roer goed zodat de groenten goed bedekt wordt met olie.
  • blijf roeren voor circa 7 minuten of tot je groenten jou gewenste zachtheid hebben bereikt.

 

  • Breng je groenten op smaak met een sneufje zout en peper.

Stoom je groenten

  • Gebruik een stoompan , of electrische stomer.
 
  • Vul je stoompan met voldoende water, maar zorg ervoor dat het de goenten niet raakt. (kijk bij de electrische stomer voor de gebruiksaanwijzing)

 

  •  Breng het water aan de kook en plaats de bovenste deel met de groenten en sluit het met de bijbehorende deksel.

 

  • Het stomen duurt ongeveer 6 a 9 minuten afhankelijk van jou voorkeur in zachtheid. 

 

 

Airfry je groenten

  • Gebruik hiervoor een airfryer en raadpleeg de gebruiksaanwijzing.
 
  • Voeg alle groenten in een kom met koud water en laat deze 5 minuten staan terwijl de airfryer op 200 graden voorverwarmt.

 

  • Na 5 minuten giet de groenten af en leg deze in de maand van je airfryer.

 

  •  Pof de groenten af op 200 graden gedurende 8 minuten en schud je de maand af en toe tussendoor. (breng je groenten op smaak met een sneufje peper en zout)

 

Kook je groenten

  • Gebruik een kleine pan om je groenten te koken.
 
  • Vul de pan met water tot iets meer dan de helft.
  • Leg de groenten in de pan met water en laat het water  koken voor ongeveer 6 minuten of tot de groenten jou gewenste zachtheid hebben bereikt.
  • Voor een betere smaak voeg 1 groentenbouljon blokje tijdens het koken.

STAP2 : Bereid je kipfilet snel en gemakkelijk op meerdere manieren

  • Haal de kipfilet uit de verpaking inclusief inhoud en plaats deze in een diepe bord of kom.
  • Laat de kipfilet een boven de kom uitlekken en plaats deze op een snijplank om te snijden.
  • Snij de kipfilet zoals 1 van de hierboven aangegeven mogelijkheden. (dit zorgt ervoor dat je kipfilet sneller gaart en mals blijft)
  • Plaats de gesneden kipfilet terug in de kom met de marinade. 

Bak of wok je kipfilet

  • Verhit je pan voor 30 seconde met 1 theelepel olijfolie op half vuur.
  • Plaats de door jou gesnedene kipfilet op de pan zonder de voledige marinade en laat deze voor ongeveer 3 minuten bakken per kant. (bewaar de resterende marinade voor straks)
  • Verlaag na 6 minuten het vuur en laat de kipfilet nog 2 minuten per kant smoren.
  • Giet nu de overgebleven marinade op je kipfilet en laat het nog 2 minuten op laag vuur sudderen.

Grill of BBQ je kipfilet

  • Verhit de grillpan of BBQ op hoog vuur voor ongeveer 3 minuten.
  • Plaats de door jou gesnedene kipfilet op de grillpan of plaat zonder de voledige marinade en laat deze voor ongeveer 4 minuten bakken per kant. (bewaar de resterende marinade voor straks)

 

  • Verlaag na 8 minuten het vuur en laat de kipfilet nog 2 minuten per kant smoren.

 

  • Giet nu de overgebleven marinade op je kipfilet en laat het nog 2 minuten op laag vuur sudderen.

Bereid je kipfilet in de oven

  • Verhit de oven op 200 graden voor ongeveer 5 minuten.
  • Plaats de door jou gesnedene kipfilet op in een kleine ovenschaal inclusief de voledige marinade en laat deze voor ongeveer 20 minuten in de oven. (zorg wel dat je de kipfilet na 10 minuten omdraait) 

 

  • Controlleer of je kip goed gaar is. (iedere oven is verschillend)

STAP2 : Bereid je zalmfilet snel en gemakkelijk op meerdere manieren

  • Haal de zalmfilet uit de verpaking inclusief inhoud en plaats deze in een diepe bord of kom.
  • Laat de zalmfilet een boven de kom uitlekken en plaats deze op een snijplank om te snijden.
  • Kies jij voor het wokken of bakken van je zalmfilet snij het dan in blokjes zoals de hierboven aangegeven afbeelding. (dit zorgt ervoor dat je zalmfilet sneller gaart en mals blijft)
  • Plaats de gesneden zalmfilet terug in de kom met de marinade. 

Bak of wok je zalmfilet

  • Verhit je pan voor 30 seconde met 1 theelepel olijfolie op half vuur.
  • Plaats de door jou gesnedene zalmblokjes of zalmfilet op de pan zonder de voledige marinade en laat deze voor ongeveer 3 minuten bakken per kant. (bewaar de resterende marinade voor straks)
  • Verlaag na 6 minuten het vuur en laat de zalmfilet of zalmblokjes nog 1 minuten per kant smoren.
  • Giet nu de overgebleven marinade op je zalmfilet of zalmblokjes en laat het nog 1 minuten op laag vuur sudderen.

Grill of BBQ je zalmfilet

  • Verhit de grillpan of BBQ op hoog vuur voor ongeveer 3 minuten.
  • Plaats de door jou gesnedene zalmblokjes of zalmfilet op de grillpan of plaat zonder de voledige marinade en laat deze voor ongeveer 3 minuten grillen per kant. (bewaar de resterende marinade voor straks)
  • Verlaag na 6 minuten het vuur en laat de zalmfilet of zalmblokjes nog 1 minuten per kant smoren.
  • Giet nu de overgebleven marinade op je zalmfilet of zalmblokjes en laat het nog 1 minuten op laag vuur sudderen.

Bereid je zalmfilet in de oven

  • Verhit de oven op 200 graden voor ongeveer 5 minuten.
  • Plaats de door jou gesnedene zalmblokjes of zalmfilet op in een kleine ovenschaal inclusief de voledige marinade en laat deze voor ongeveer 20 minuten in de oven. (zorg wel dat je de zalm na 10 minuten omdraait) 
  • Controlleer of je zalm goed gaar is. (iedere oven is verschillend)

STAP 3 : Bereid je rijst snel en gemakkelijk

Heb jij gekozen voor onze balansbox dan wordt het zilvervliesrijst geleverd in een afgewogen verpakking die je zo in kokend water kan klaarmaken.

Kook je rijst

  • Gebruik een kleine pan om je rijst te koken.

 

  • Vul de pan met water tot iets meer dan de helft.
  • Leg de afgewogen rijstbuiltje in de pan met water en laat het water  koken voor ongeveer 10 minuten.
  • Haal na 10 minuten het zakje met rijst uit de pan halen en het water uit laten lopen.

Rijst in de rijstkoker klaarmaken

  • Open de rijstbuiltje en strooi de rijst in de rijstkoker pan
  • vul de pan met water tot ongeveer 1 cm boven de rijst
  • plaats de rijstkoker deksel en druk op de aan knop
  • De rijskoker zal vanzelf uit gaan en is je rijst klaar.

Rijst koken dan bakken of wokken

  • wil jij je rijst wokken laat je rijst dan eerst even afkoelen na het koken.
  • Verhit je pan voor 30 seconde met 1 theelepel olijfolie op half vuur.
  • gooi je rijst in de pan en bak deze op hoog vuur nog 5 minuten door.

 

  • je kan je rijst op smaak brengen door bijv nasi kruiden te gebruiken of 1 lepel ketjap manis